banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Omnipollo / Buxton Yellow Belly Peanut Butter Biscuit Stout - taikaolut!


Panimo: Omnipollo

Maa: Ruotsi Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 11% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 5 ) EBU: ??Omnipollo / Buxton Yellow Belly Peanut Butter Biscuit Stout - taikaolut!

Erittäin mainiota iltaa ihmiset!

Palataanhan viikko taakse päin Olutexpo 15 -tapahtumaan. Siellä oli paljon hyviä oluita (ja viskejä), mutta ruotsalainen Omnipollo yhteistyössä Buxtonin kanssa, jonka panimolla tämän maanantain olut on pantu, tarjosi päivän viimeiseksi sellaisen Ultimate Final Bossin ja nimihirviön kuin Omnipollo / Buxton Yellow Belly Peanut Butter Biscuit Stout. Asiaa alempana.

Vaahtoa oli melko reilusti, sellaista kivan tiheän beigemäistä, mutta kyllä se sitten melko nopsasti katosi.

Väri haki syysillan fiilistä sysimustan ruskeanmustan mustasta. Tuoksu taas tarjosi nenukkaan makean maitosuklaan, Oboy-kaakaon ja italialaisen vastapaahdetun tumman kahvin. Ihan käsittämättömän huikeaa. Hillitöntä. TAJUTONTA!!!! NYT ON MEININKI!!! Tuoksun taustalla leijailee pähkinämäinen ja kaurakeksimäinen pössis. Hienoa, hienoa. 

Mutta makuun. Hmm ja hmm ja jepulis. Alussa kielelle levittyy pehmeä suklaa ja paahteikas espresso kera keksin. Mutta. Mutta. Muttamuttamuttamutta. MUTTAAATTATTATAT!!!! SAAKELEISSÖN POJJAAT JA TYTTÖSET, NYT CAPS LOCK LAULAA!!!! PÄÄMAKU IHMISET! IHMISET! MITÄ KETTUA, MITEN VOI OLLA MAHTAVA JA USKOMATON MAKU?!?!?!?! Pehmeä suklaa levittäytyy kielelle kuin sula voi kuumalle paahtoleivälle, vanilia pehmentää kielen pintaa kuin juuri kielelle taivaasta satanut talven ensimmäinen lumihiutale, kahvisuus kellistää kielen kantimet mitään kyselemättä suoraan vällyjen väliin ja pähkinämäinen, hieman rusoisen ruohoinen paahde pärskyttelee päähän kuin pähkinävoita mussuttava 2-vuotias vaavi. Pehmeä kuin edellä mainitun peba. Maku on siis hyvin jees.

Jälkimakukin on asiallisen jämerä, pitkähkön paahteisen katkerahko, mutta silti oikeasti ystävällinen, kuin ukki kiikkutuolissa takkatulen loimutessa tuolin takana. 

Ei voi kuin hattua nostaa. Tämän takia olutta juodaan, juurikin tällaisten olusien takia. Ehdottomasti vuoden 2015 paras, vaikka muita 5/5 -olusia on juotukin tänä vuonna. Spoilasin vähän, tämäkin olut on 5/5. Ensimmäistä kertaa melkein ikuisuuksiin tekisi mieli antaa 5+, mutta rauhoitutaan vähän. Olut on uskomaton, sviddujen sviddu! JEEEEE! Ja vaikka panimolta sanotaankin, että

     "This beer is brewed to celebrate all things new, open minded and progressive. A peanut butter biscuit stout with no biscuits, butter or nuts", niin jotenkin hämärästi tässä nämä keksit yms. maistuu! Tämä on taikaolut, edelleenkin, vielä kerran, 5/5!

 

Tähän on nyt lopetettava, ja toivottava, että ensimaanantaina lähes jotain vastaavaa. Hyvää yötä ja huomenta ja päivää teille höpösöpöset.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä