banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Mother Earth Sin Tax - suklaalla viettelevä


Panimo: Mother Earth Brew Company

Maa: USA Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 8,1% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??Mother Earth Sin Tax - suklaalla viettelevä

Erittäin sopivasti juuri hetkonen sitten olutlähetykseni Belgiasta saapui perille. Nyt on luvassa semijännittäiä olusia ainakin muutamaksi Maran Maltaisille Maanantaille. Nyt otetaan olutpakkauksesta never heard -panimon olut, Mother Earth Sin-Tax. Jenkkiläiset Imperial Stoutit lupaavat yleensä hyvää, mutta maistetaan nyt ensin.

Mutta ensin silmäillään. On ohut nopeasti katoava beige vaahto sysisen mustan hiilen värisen oluen pinnalla, jossa on ruskean vivahdetta.

Sitten nuuhkitaan. Tuoksu ON HYVÄ! Nyt on Fazerin Sininen! Huumaava sokerinen maitosuklaa uhkaa olla viettelevä, että vaatteet lähtee! Noin. Sukat jätin. Suklaakarkki sekä maapähkinävoi aiheuttavat nenäonteloissani ilon ilotulituksia. Tämä tuoksu vetää vakavasti vertoja jopa meikäläisen kaikkien aikojen lempparille. Suklaapössis peitää alleen kahvin ja paahteen, mutta niitäkin löytyy.

Ja nyt maistetaan. Ja todetaan: juu. Maku vastaa mukavasti tuoksua, mutta nyt on pieni mutta. Palataan tähän kohta. Aluksi kielelle leviää silkin pehmeä nylonsukkiin puettu suklaa... ja joo. Pientä paahdetta myös.

Päämaussa on ihan hyvä balanssi maitosuklaan, paahteen ja kahvin kanssa, joskin suklaa on vahvin. Maapähkinävoi on taustalla. Mutta viekottelu ei tunnu enää tehoavan niin hyvin kuin tuoksussa. Syy piilee suutuntumassa; ei se ohut ole, mutta saisi olla tukevampi, paksumpi ja rehevämpi. Silloin antautuisin tälle oluelle täysin, mutta nyt ei auta kuin pukea vaatteet takaisin.

Jälkimaku on normaalin ookoo, keskipitkän paahteisen katkera, melkein palanut. Perusjeesookoo.

Kokonaisuutena antauduin tälle oluelle täydellisesti tuoksussa, mutta harmittavasti maku palautti mieleen elämän kovat harmaat realiteetit, ja erotti fantasian todesta. Maku on loistava, sitä ei voi kiistää, mutta tässä on malliesimerkki siitä, miten suutuntuma vaikuttaa. Viehätyin silti tästä oluesta, ja ihan vain ensinuuhkaisun takia täräytän aavituksen korkean arvosanan. 4,5/5. Joisin ehdottomasti jatkossakin makean ja suklaan ystävänä. Mutta viekottelu ei enää silloin toimi, joten jatkossa tämä jää varmaan sinne noin 4/5:een. Mutta nyt, näillä fiiliksillä 4,5/5!

 

Tämmöttissii täl kertaa, ensikerralla jotain ihan muuta... Kuitenkin olutta. Hei ja då.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä