banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

To Øl Black Baal - demonisen hyvää


Panimo: To Øl

Maa: Tanska Tyyppi: Black Triple IPA
Vahvuus: 14% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??To Øl Black Baal - demonisen hyvää

NO NYT TAAS! Päivää.

Viime kerralla oli tarjolla To Øl Black Ball, mutta nyt on To Øl Black Baal, yhden kirjaimen vaihto. Ja nyt on erikoisjännä olut, sillä vaikka olen juonutkin aiemmin Black IPAa ja Double, Imperial ja Triple IPAa, niin tämä on kyllä eka kerta, kun juon Black Triple IPAa. Katsotaan ja maistetaan siis!

Erittäin mustan, matta mustan valoa läpäisemättömän, oluen pinnalle muodostuu sentti todella tiheää tumman beigeä vaahtoa. Silmäni mieltyy aina tämmöiseen syvälliseen mustan synkkään oluseen.

Tuoksu on hyvin jänskyttävä! Kappas jopa piti ihan ääneen sanoa. Vahva tropiikan hedelmä kera greippisen humalan suorastaan singahtaa sieraimiin, mutta messissä on myös hyvin paahteista espressoa. Onpas muikean hyvä tuoksu!

JA MAKU ON KANSSA KUULKAATTEEN! Se on samettisen pehmeä jo heti alkumetreiltä lähtien, hitaasti kietoen meikäläisen silkin pehmeään eroottiseen, mutta syntiseen, pilveen. Huh hellettä. Pehmeän makeat tropiikan hedelmät ovat uineet paahdettussa vaniliaespressossa imien itseensä kahvin tärkeitä makunyansseja. Ei saakelin saakeli. Öljyinen suutuntuma edesauttaa rentoutumista tämän oluen vietäväksi. Ja aijaijai, suklainen paahdettu kahvi kera vanilian, kera hedelmäsalaatin kera auvon ja onnen! Tämä kokonaisuus leviää suuhun, kehoon ja mieleen. Selkeän katkero on erittäin läsnä jälkimaussa; pitkä, greippinen, paahteinen, suuta kuivattava.

Nyt tuli todella hyvä mieli tästä oluesta. Alkoholi ehkä hitusesti maistuu läpi, mutta tässä vaiheessa olen verhoutunut lämpimään pehmeään shaaliin, jonne ei pääse muut kuin isopoviset naishenkilöt. On auvoinen olo. Olut on lähes täydellinen, ja ehdottomasti paras Black IPAn "variaatio". Vähän nillitän, mutta vain vähän! 4,5/5, suosittelen kaikille sukupuoleen tai sukkien väriin katsomatta!

 

Ensimaanantaina jännätään taas oluen parissa. Hyvä olut on aina hyvä. Kiitos näkemiin, ensimaanantaihin hei!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä