banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Lervig / Hoppin’ Frog Sippin’ Into Darkness - sairaan hyvä Vappu!


Panimo: Lervig Aktiebryggeri

Maa: Norja Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 12% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??Lervig / Hoppin’ Frog Sippin’ Into Darkness - sairaan hyvä Vappu!

HYVÄÄ VAPPUA ARVON IHMISET! Se on maanantai, ja vaikka potentiaalisesti skumppaa on tullut juotua, minä näin maanantaisin juon olutta! On aika taas tumman ja synkän MMM:n, joka tulee lähes suoraan melkein livenä Helsingin Ølhus Københavnilta.

Nyt meikä maistelee ja makustelee kollaboraatio-olutta (huomenna Vappujen jälkeen meikän ja toverin Unden tarinat jatkuu Uuden-Seelannin olusista tuttuun kollabohäshhäkkämeiningillä), nimittäin. Norjalainen Lervig ja jenkkiläinen Hoppin' Frog lyöttäytyivät yhteen ja muodostivat Sippin' Into Darknessin. Nimen viimeinen osio viehättää synkeää mieltäni näin railakkaana Vappuna, niin ei muuta kuin menoks!

Eli siis. Vaahto on erittäin ohutta, oikeastaan olematonta tämän hiilen mustan värisen oluen pinnalla. Kyllä se on semmonen homma, että hiilen musta voitaa aina kokiksen ruskean oluen ulkoasussa. Vaahtoa toki tohtisin toivoa enemmän.

Tuoksu. On. Oijoi! Tässä nyt pitää tietää alastomat naiset kuorrutettuna maitosuklaaseen kera vaniliarusinasateen, sillä tämä mielikuva tulee tuoksusta! Pökerryttävän huumaava! Ja keksitaikinaa kanssa! Ei saatana, nyt on meininki.

Hörpätään aistikkaasti, mutta sopivasti. Kas kas! Täydellinen suklaaunelma! Maitokahvinen, vaniliamainen, kepeän paahteinen! Housuni menevät puhtaasta ilosta vaihtoon. Kaunista. Sinfoniaa. Enkelikuoroa. Mutta hetkinen seis! Maun taustalla on jännä jotenkin ginimäinen vivahde. Mitäs? Tarkempi etiketin tutkiskelu paljastaa, että olut on tyyliltään Chocolate Martini Imperial Stout. Hä? Eihän tässä ole mitään giniä ainakaan etiketin mukaan käytetty? Mutta ilmeisesti siis tämän lähteen mukaan, tässä oluessa on ujutettuna muita aineksia käyttämällä suklaamartinin meininki. Dry Martinien suurena ystävänä hyväksyn tämän maun pölmistyneenä. Housut pois ja pimeyttä kohti, ei meikäläisen mieli ymmärrä tämmösiä olusia. Maku on siis todella hyvä, mutta yhtäaikaa outo.

Jälkimaku on keskipitkän makean paahteinen. Jees. Raju alkoholi pysyy piilossa aikas hyvin suutuntuman ollessa pehmeä ja sopivan happoinen.

Kyllä on olutmaailma mennyt jännäksi. Suklaamartini Imperial Stout. Sairasta. Perverssiä. Mutta hyvällä tavalla. Tästä minä nautin. Tätä minä juon. Vähintään 4,5/5!

 

Tuli näin Vappuna todella hyvä mieli, ai että! Mutta juu, kuten tuli aikasemmin ilmoitettua, huomenissa jatkuu meikäläisen ja toveri Unden kollaboraatiot. Olutta luvassa siis, hejdå!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä