banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Suomenlinnan Thunberg's Dockyard - kuivatelakalla höylätty


Panimo: Suomenlinnan Panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Tumma Lager
Vahvuus: 5,2% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: ??Suomenlinnan Thunberg's Dockyard - kuivatelakalla höylätty

Nyt sanon että. ETTÄ! Jännempi MMM tänään!

Meidän Vaahtokruunun Lasse on kova panemaan. Niin kova, että yhteistyössä Suomenlinnan panimomestarin kanssa syntyi tumma lager nimeltään Thunberg's Dockyard! Kova homma! Oluen kuvaus kuuluu: "Tumma ja tuhtirunkoinen lager olut. Tuoksussa aavistus kahvia ja kuivatelakalla höylättyä puulastua. Valmistuksessa käytetyt tummat maltaat tuovat makuun suklaata ja pehmeää paahteisuutta". Nyt selvitetään, että onko näin!

Lasiin hanasta siis avot! Pieni vaahto muodostuu tumman kokisruskean oluen pinnalle. Hyväksyttävää.

Tuoksu tuo sieraimiin meren pauhun ja lokkien kiljunnan ja rahtilaivojen torvet. Eiku hetkinen siis. Tämmöisiä mielikuvia tuoksusta johtuu mieleen kiitos ympäristön. Tuoksu on kuitenkin kuvailun mukaisesti kahvisen paahteinen, lievän tummasuklainen ja kentiespä sen höylätyn puulastumainen. Rehti ja hyvä tuoksu tummaksi lageriksi!

Maku on erittäin tuoksun linjoilla, eli löytyy paahteista kahvia ja tummaa suklaata. Ei nyt tietenkään ihan stouttien tai porttereiden maun voimakkuuksissa olla, mutta todella hyvät ja ei-vetelät maut! Yleensä tummissa lagereissa olen havaitsevani pientä metallisuutta, mutta tässäpä sitäkään ei ole! Jälkimaku tarjoaa pientä paahteista katkeroa ja mukavaa pientä humalan purentaa. Ei ole outoa tai kitkerää humalointiakaan!

Tyylilajissaan tämä on täysin tyylipuhdas olut! Tämä olut haastaa lemppari tumman lagerini, eli Kozel Darkin! Ohhoh! Ja vaikka tämä onkin Lassen tekemää, niin ilman mitään kaverilisiäkään on tälle annettava rehellinen 4/5! Tyylissään ehkäpä paras juomani tumma lager, ikinä! Ei muuta kuin saarelle ostamaan vaan!

 

Kiitän ja kumarran tästä oluesta, ja kiitokset myös panimomestarille Jaakolle pienestä tutustumiskierroksesta Suomenlinnan panimolaitteisiin! Tommoset kun sais kotiin, niin ai että ei olisi tilaa enää. Ei kyllä haittaisi.

 

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä