banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Stone Xocoveza Mocha Stout Extra Añejo - överihässäkkää


Panimo: Stone

Maa: USA Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 8,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: 31Stone Xocoveza Mocha Stout Extra Añejo - överihässäkkää

Nyt on oluthype! Näin viikonloppuna Alkossa Stone Xocoveza Mocha Stout Extra Añejon, ja saman tien meni yli 20€:n pullo ostoon! Tavallinen versio Xocoveza kutkutteli erittäin kovasti kielen kantimiani, joten tämmöisen tequilatynnyreissä (jotka ennen säilöivät bordeaux-punaviintä) kypsytetyn vanilliakaakaomauste unelman on maistuttava kenties joltain ihan överiltä! Tämä pullo on batch 6, ja pullotettu joulukuussa 2015.

Ulkonäkö on mukavan perinteinen, eli paksu ja tiheä beige vaahto hyvin mustan tumman ruskean värisen oluen pinnalla saa syljen erittymään melko vinhasti.

Tuoksu tuo nenään ratkaisemattomia mysteerejä menneisyydestä ja tulevaisuudesta, sillä makea kaakao, punaviini, vanilia, paahde, lakukahvi ja ehkäpä jotain tequilaan viittaavaa saavat nenäkarvani sykkyröitymään. Erittäin monipuolinen ja mysteerinen ihana tuoksu.

Ei auta kuin hörppäistä. Näin. Aluksi vahvahko kahvipaahde kera punaviinitanniinin kierähtää kielelle. Sitten hetken suussa oltuaan löytyvät suklaavaniliahippukeksit, tumma herukkainen punaviini, paahdekahvi ja... No jaa, siinäpä se nyt jotenkin oli. Voi ei. Maku lässähtää eikä lähde käyntiin. Edellä mainitut maut maistuvat kyllä, mutta niin kovin heikosti, varsinkin originelliin Xocovezaan verrattuna. Myös mausteet ovat kadonneet mausta. Maitoisuuskin on tökerösti taka-alalla nurkkaan häädettynä. Voi ei nyt. Pieni mustapippuri yrittää paikata maitoisuuden jättämää aukkoa, mutta ei tämä riitä. Nyt on pettymys.

Jälkimaku on pitkän paahteisen katkera ja tanniinisen karvas. Ihan sama. :(

Harmi. Odotin parempaa kuin tavallista Xocovezaa, mutta sain huonompaa. Ja hintava pullokin vielä, nyt ärsyttää! Ei toimineet punaviinitequilatynnyrit! Olut on kyllä monipuolisia asioita tarjoava, mutta intensiteetti on vaisua, ja se nyt perkeles harmittaa. Ei tässä nyt ihan överisti kuitenkaan voi rokottaa, mutta hypebonerini jäi ilman. 3,5/5.

 

Ensimaanantaina toivottavasti epäpettymyksiä, eli sinne asti taas hei vaan!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä