banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Stone White Ghost Berliner Weisse - kepeää hyvää


Panimo: Stone

Maa: USA Tyyppi: Berliner Weisse
Vahvuus: 4,7% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: ??Stone White Ghost Berliner Weisse - kepeää hyvää

Johan on taas! Jälleen on maanantai ja olen taasen tölkkiolutlinjoilla! Nyt esittelen ja hörpöttelen jenkkiläisen Stonen Saksan toimipisteellä tehdyn Stone White Ghost Berliner Weissen!

Tämä tyyliltään kepeä hapan vehnäolut kaatuu lasiin isokuplaisen vaahtoavana samean ananasmehumaisena. Värimaailma on hieman harmaa, mutta sallin.

Tuoksu on taas kesäfiilinkiä täynnä; siellä on kepeää hapanta sitruunaa ja vehnää, sekä iloista raikkautta. MUTTA! Mitä enemmän tätä tuoksuttelee, sitä enemmän lievän hapan pahvimaisuus korostuu. Nyt loppu haistelu, nyt hörpöttely.

Hörps. MMmmMMMm.. On hyvin kiva, semmoinen juuri sopiva Missä Äx -karkkien happamuus tulee sitruksen ja vehnän kanssa suun kaikkiin kolosiin. Jotenkin maitomainen fiilis tulee myös tästä mausta, mutta tämä ei haittaa.

Yleensä oon tottunut siihen, että Stonen oluet ovat pirullisia, övereitä ja välillä kivuliaita. Tämä olut on kuitenkin iloisen rempseä, briljantin sopivan happaman vehnäsitruunamainen, todella kivan suutuntuman tarjoava. Happoisuus ja happamuus kohtaavat hyvin. Toki jälkimaku on lyhyt ja miedon vehnäinen, mutta yleisfiilis tästä on todella hyvä! Pitää ehkä myöntää, että alle 5%-olusissa berliner weisse on ehkä jopa lempityylini! Tämä happamuus on niin jees! Tämä syksyinen ajankohta on tälle oluelle väärä, mutta keväällä aion palata tähän ja berliner weissejen maailmaan! 4-/5 tärähtää!

 

Nyt on oltu liikaa kesäriemuissa! Ensmaanantaina nytten oikeesti synkistellään tumman oluen parissa! Ensimaanantaihin siis!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä