banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Lehe Ravnodenstvie Barrel Aged - olutvuosi pehmeään pakettiin


Panimo: Lehe Pruulikoda

Maa: Viro Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 11% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: 56Lehe Ravnodenstvie Barrel Aged - olutvuosi pehmeään pakettiin

Joulukinkut on masussa sulamassa, mutta vielä on tilaa vuoden 2017 viimeiselle MMM:lle! Pohdiskelin suomalaisia olutvaihtoehtoja tähän viimeiseksi tuolta Alkon jouluolutvalikoimasta, mutta päädyin kuitenkin virolaisen Lehen ja venäläisen Vasileostrovskayan yhteistyön tuotokseen Lehe Ravnodenstvie Barrel Agediin. Tätä olin jo yli kuukauden jääkaapissani säilönyt, mutta koska tuommat vahvat imperial stoutit maistuu, niin eihän tässä enää malttanut. Käydään siis asiaan.

Vaahtoa ei käytännössä ole tämän täysmustan oluen pinnalla. Ehkä vähän tumman ruskean sävyä on havaittavissa sitten kuitenkin kun katsoo suoraan tämän oluen sieluun.

Tuoksu tulvahtaa vahvan kahvipaahteisena nenään. Huh. Lisänä kuitenkin makeaa rommisuklaata ja aavistus vaniliaa hieraisee siihen malliin sieraimeni sisäpintoja, että tässähän meinaa innostua! Nyt hörpätään.

...

Oijoi. On pehmeää. On paahdetta. On kahvia. On suklaata. On vaniliaa. On makeaa tummaa rommia. Rommitynnyrikypsytys toimii tässä ERITTÄIN hyvin. Ai että. Makumaailma alkaa todella pehmeästi, mutta kyllä se jälkimaku on karskin paahteisen katkera ja pitkä. Suukin kuivuu. Näin pehmoisuuden ystävänä tällainen vakaa karski kokemus kurmottaa, mutta tähän tämmösseen meininkiin on kyllä totuttu. Ja varsinkin kun suutuntuma on öljyisen liukkaan pehmeä eikä alkoholikaan maistu, niin hymyhän tästä nousee huulille.

Väitän, että ilman rommitynnyrikypsytystä tämä olut ei olisi niin mielenkiintoinen, mutta nyt tämä jää kyllä mieleen. Nyt se on siinä ja siinä, että täräytänkö tälle jopa 4,5. On kyllä joulupössistä vielä pääkopassa jäljellä, jotenka joulun kunniaksi tämä olut on 4,5/5! Tämä on kyllä makein Russian Imperial Stout mitä oon ikinu juonut. Jee!

 

Se olis tässä tältä vuodelta. Vuoden vaihteen aikoihin vielä täräytetään ja kerrataan Maran Mieleenpainuvimmat Maltaiset Maanantait vuodelta 2017. Rauhallista joulun jatkoa kaikille. <3

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä